Kullanılacak Malzemeler

    • 1 adet limonun suyu
    • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
    • 1 adet orta boy mor lahana
    • 2 çat kaşığı tuz (arzuya göre ayarlanabilir)
    • Yarım demet maydanoz
    • 2 yemek kaşığı sirke
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ
    • Yarım demet dere otu

Turşu Tadında Mor Lahana Salatası Yapılışı;

Salatayı yapmak için ilk olarak lahanayı ortadan ikiye kesin. Düz olan tarafını kesme tahtasının üstüne koyun ve ince uzun şeritler halinde doğrayın. Ardından derince bir kabın içine alın. Üstüne 2 çay kaşığı tuzunu ve 2 yemek kaşığı sirkesini ilave edin. Elinizle her yerine gelecek şekilde güzelce ovun.

Yarım demet maydanozu ve yarım demet dere otunu iyice yakın. Küçük Küçük doğrayın. Mor lahanalar yumuşadıktan sonra kıydığınız yeşillikleri üstlerine ekleyin ve homojen bir kıvam alana kadar elle yoğurun.

Hazırladığınız karışımın üstüne çekirdeklerinin içine kaçmamasına dikkat ederek 1 limonun suyunu sıkın. Ardından zeytin yağını ya da sıvı yağını ve 1 yemek kaşığı kadar nar ekşisini ilave edin. Son kez homojen bir kıvam alana kadar elinizle harmanlayın.

Buzdolabına kaldırın ve bir kaç saat kadar dinlendirin. Ardından servise tabağına alın ve servise sunun. Afiyet olsun.

mor-lahana

Not; Bu salatayı kavanozlara alıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Çok uzun süre dayanmayabilir. Lahanalar hacimlerini kaybediyorsa hemen tüketmenizde fayda var. Tuz ve nar ekşisi miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

omegla

Yazar Hakkında

AnonimHamit Günel {ducaS}ducas@hotmail.com.tr

Benzer Yazılar

Hello world!

Hello world!

10 Tem 2018
Hello world!

Hello world!

10 Tem 2018
Hello world!

Hello world!

09 Tem 2018
Hello world!

Hello world!

15 Haz 2018

Yorumlar

Yorumlar(1 )

Sen de Yorumla!